Word je weleens moe wakker of heb je moeite om in slaap te komen en te blijven? Wiet kan een uitweg bieden, en een aanzienlijk effect op je energieniveau en slaapcyclus hebben. Ontdek hieronder de 5 beste wietsoorten om beter te slapen!

Als je na een hele nacht doorslapen wakker wordt, voel je je fris en uitgerust en ben je klaar voor de dag die voor je ligt. We nemen dit meestal voor lief, maar voor sommige mensen is een paar uur goed slapen al een hele prestatie.

Insomnia is een slaapstoornis die relatief veel voorkomt en bij miljoenen mensen een negatieve invloed heeft op de aanvang, de duur en de kwaliteit van de slaap. Hier zijn verschillende behandelingen voor die allemaal in diverse mate werken. Naast een lange lijst met veranderingen in de levensstijl, kan cannabis ook helpen om lekkerder te slapen.

Cannabis bevat diverse fytochemicaliën. Hiertoe behoren meer dan honderd cannabinoïden. Dit zijn moleculen die grotendeels alleen in de wietplant voorkomen. De cannabinoïden THC en CBN, die in de meeste cannabissoorten zitten, staan bekend om hun vermogen om de geest te laten ontspannen en rokers te helpen om ’s avonds tot rust te komen.

Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat terpenen aan de basis staan van de unieke effecten van elke cultivar.

Terpenen werken synergetisch samen met cannabinoïden om de effecten hiervan te verfijnen. Bovendien hebben ze zelf ook een aantal indrukwekkende eigenschappen. Sommige terpenen maken je alert, terwijl andere, zoals we zullen zien, je een ontspannen gevoel geven. Daarnaast zijn deze aromatische moleculen verantwoordelijk voor de verschillende smaken en aroma’s van elke soort.

Bekijk de onderstaande soorten voor terpenenprofielen die je kunnen helpen om ’s avonds in slaap te vallen.

                                1.White Widow

White Widow is misschien wel de bekendste wietsoort ter wereld. Deze robuuste cultivar is geliefd om haar grote oogsten en harde toppen. De sterke stone die ze biedt, is ook niets minder dan legendarisch: ze geeft je eerst een creatieve en sociale boost. Kort daarna spoelt er een golf van ontspanning door je lichaam. Tevreden val je als een blok in slaap.

    2. OG Kush

19% THC zorgt voor een high die zowel lichaam als geest tot rust brengt. Deze high gaat vergezeld van de heerlijke geuren en smaken van citrus, den en fruit. Heb je dit eenmaal geproefd, dan wil je nog een trek… en nog een. Haar herkenbare aroma gaat gepaard met een hoge concentratie van de terpenen myrceen, limoneen en caryofylleen.

                                    3. Purple Kush

Als je Purple Kush rookt, kun je een aangenaam zoet aroma met kruidige noten proeven. Deze plant bevat veel THC en levert een krachtige klassieke Indica-high die superontspannend en –kalmerend is zonder dat het je helemaal uitschakelt. Ze kan de ideale smoke zijn om te chillen, films te kijken en voor verlichting van stress.

   4. Royal Cheese

Cheese is niet alleen op veel plaatsen ter wereld een zeer gewilde soort, maar ze heeft ook een mysterieuze geschiedenis. Zo heeft ze een grote invloed gehad op de Britse rave-scene van de jaren ’90. Ook heeft ze een van de meest uitgesproken terpenenprofielen. Vanwege haar kracht bezit Royal Cheese ook goede medicinale eigenschappen. Ze kan van pas komen voor de medicinale gebruikers die chronische pijn, stress, angst, slaap problemen en vele andere aandoeningen willen behandelen.

      5. THC Olie

Volgens het bureau voor medicinale cannabis (de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de productie van cannabis voor medicinale doeleinden) zijn er voldoende wetenschappelijke gegevens die aantonen dat cannabis werkzaam is bij tientallen medische aandoeningen waaronder; Het tegen gaan van slapeloosheid, het verbeterd eetlust en verminderd stress.

Categories: Wiet

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *